• Gebitsprothese

  Wij zijn de aangewezen partij voor uw gebitsprothese

  lees meer
 • Onderhoud

  Onderhoud is essentieel voor uw kunstgebit, wij kunnen u adviseren

  lees meer
 • Implantaten

  Voor een gebit met zekerheid

  lees meer
 • Reparatie

  Ook voor de reparatie van uw kunstgebit kunt u bij ons terecht

  lees meer
 • Vergoeding

  Vaak wordt een kunstgebit vergoed. Wij weten wanneer!

  lees meer

Zandvliet Tandprothetische Praktijk

 

Wat is een tandprotheticus?

Een tandprotheticus is een specialist in het aanmeten en vervaardigen van alle uit de mond te nemen prothetische voorzieningen. Dit is dus de volledige prothese, deze wordt aangemeten en vervaardigd zonder dat daar een verwijzing van een tandarts voor nodig is. Op verwijzing van een tandarts of implantoloog vervaardigt de tandprotheticus geheel zelfstandig ook partiƫle protheses, frame protheses en overkappingsprotheses op wortels of implantaten.

Vanaf het eerst bezoek tot plaatsen werkt de tandprotheticus zelfstandig aan uw kunstgebit. Hierbij bespreekt hij/zij met u, uw persoonlijke wensen.

Ziektekostenverzekeraars hebben de kosten van een tandprotheticus in hun pakket opgenomen. Uw tandprotheticus kan u er alles over vertellen en u adviseren.

Tandprothetici bekleden een wettelijk erkend beroep. Zij zijn verenigd in de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT). 

Tandprothetici kunnen alleen lid van de ONT zijn als zij de Opleiding Tandprothetiek hebben afgerond. Die wordt tegenwoordig gegeven aan de Hogeschool Utrecht. De ONT kent bijna 400 leden, die zijn verspreid over het hele land. Er is dus altijd een gediplomeerd tandprotheticus gevestigd bij u in de buurt.

De ONT ziet toe op de professionaliteit van haar leden en op de kwaliteit van hun werk. Zo is er een beroepsprofiel waarin staat aan welke hoogwaardige eisen tandprothetici dienen te voldoen. De opleiding tandprothetiek wordt als contractonderwijs op HBO-niveau aangeboden.
Het is duidelijk: de ONT is van mening dat u de beste tandprothetische zorg verdient!