• Gebitsprothese

  Wij zijn de aangewezen partij voor uw gebitsprothese

  lees meer
 • Onderhoud

  Onderhoud is essentieel voor uw kunstgebit, wij kunnen u adviseren

  lees meer
 • Implantaten

  Voor een gebit met zekerheid

  lees meer
 • Reparatie

  Ook voor de reparatie van uw kunstgebit kunt u bij ons terecht

  lees meer
 • Vergoeding

  Vaak wordt een kunstgebit vergoed. Wij weten wanneer!

  lees meer

Kunstgebit

Behandeling

Het maken van een prothese gebeurd in 5 stappen:

Stap 1: intakegesprek en eerste afdrukken
Bij uw eerste bezoek worden uw persoonlijke gegevens, uw protheseverleden en uw huidige klachten en wensen genoteerd. De tandprotheticus zal de situatie in uw mond beoordelen. Daarbij zal hij ook de eerste afdrukken van uw beiden kaakdelen maken. Als u het belangrijk vindt dat uw gezicht met de nieuwe prothese zoveel mogelijk lijkt op uw gezicht van vroeger kunt u foto’s uit die tijd meenemen.

Stap 2: definitieve afdruk
Met behulp van een op maat gemaakte lepel wordt tijdens uw tweede bezoek de perfecte pasvorm van de volledige prothese bepaald. Wensen of vragen, die sinds uw eerste afspraak zijn gerezen, kunt u nu met de tandprotheticus bespreken.

Stap 3: beetbepaling
Tijdens uw derde bezoek wordt de relatie tussen de onder en boven kaak, de hoogte van het gebit, en het midden bepaald. In deze fase zoekt u samen met de tandprotheticus ook de kleur en de vorm van uw tanden en kiezen uit.

Stap 4: passen
De beetplaat, met hierin uw nieuwe tanden en kiezen, wordt bij uw vierde bezoek gebruikt om te kijken of de hoogte correct is. Verder kunt u kijken of de kleur van uw nieuwe tanden en kiezen naar wens is. In deze fase kunt u ook een familielid of vriend(in) meebrengen om kritisch naar de esthetische kant van de prothese te kijken. Naar aanleiding van uw opmerkingen maakt de tandprotheticus uw prothese af.

Stap 5: het plaatsen van de prothese
De volledige prothese wordt in uw mond geplaatst, waarbij meteen wordt gecontroleerd op belangrijke punten.